O intamplare

In noaptea de Revelion, in metrou, pe la ora 3 si jumatate, a intrat o fata aflata nu intr-o stare foarte buna. S-a asezat pe scaun, cu capul sprijit de o bara si a cazut intr-o stare de semi-visare. Parea un pic euforica… poate de la bautura, poate de la droguri. Hainele ii erau murdare, dar era destul de bine imbracata si aranjata.

Image

Langa ea, un grup de liceeni, la vreo 16-17 ani, foarte galagiosi, ametiti si ei de ceva licori bahice… M-a amuzat/speriat faptul ca unul dintre ei avea in buzunarul de la haina o sticla de whisky, din care mai sorbea putin, spre marea apreciere a grupului sau. Unul dintre ei avea o sticla la 2 l de bere si se vedea ca voia cumva sa iasa in evidenta printre prietenii sai.

S-a dat catre fata care abia isi mai putea tine capul drept si care zambea vag, poate in somn… I-a pus berea la picioare si se uita amuzat catre ea, asteptand o reactie. Toti ceilalti radeau. Probabil ca nu intentionau sa ii faca nimic rau. Doar se amuzau un pic. Dar nu era o priveliste frumoasa…

O doamna aflata langa mine, pe la vreo 30 de ani, ce statea alaturi de prietenul ei, amandoi frumos imbracati si ea purtand un parfum puternic, dar placut, ce umpluse intrega incapere, s-a ridicat si s-a dus sageata catre adolescentul cu sticla de bere. L-a certat iar el s-a dat rusinat la o parte. Pe fata a atins-o usor de umar si a intrebat-o daca e totul in regula. Fata, la vreo 20 de ani, roscata, cu ochi negri migdalati si cu o gura senzuala, a zambit. A zis ca da si i-a multumit. Cred ca a fost dincolo de ea aceasta forta, a vorbirii, pentru ca nici ea nu cred ca se considera in stare sa ofere un raspuns articulat. Doamna la 30 de ani nu s-a lasat insa… I-a mai mustruluit un pic pe tinerii din metrou, s-a asigurat ca fata putea ajunge acasa, s-a ridicat si a plecat. Si ei au coborat la aceeasi statie cu respectiva doamna si cu mine. Fata a ramas in metrou semi-adormita, cu paznicul cu aspect bonom spionand-o cu coada ochiului. Se bagase si el in discutie cand doamna s-a apucat sa faca ordine in metrou. Dar abia atunci. Pana atunci nu a zis nimic. Ca si mine. Noi doar am stat si am privit. Ca niste spectatori din piatra.

Si ca un detaliu poate irelevant… Am remarcat ca doamna eroina avea pe ecranul telefonului, pe care il apasa nervoasa intre dojeniri, coperta albumului The Dark Side of the Moon de Pink Floyd. Poate suntem mai multi decat credem, am gandit. Si nu ma refer doar la gusturi muzicale. Mai sunt multi oameni frumosi pe lumea asta pe care ii putem descoperi si de la care putem invata, doar daca deschidem ochii un pic.

In 2013, vreau sa fiu mai curajoasa.

Sursa foto: aici

Advertisements

Posted on January 1, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: