Libertate. Despre cum se manifesta si cum afli daca o ai.

Cum ce sa ai? Libertatea.

Libertatea este ceva care se simte. Este acea neliniste care nu iti da pace cand stai prea mult pe loc. Este ceea ce te impiedica sa respiri pana la capat cand simti ca nu mai ai scapare, senzatia care apare cand esti blocat intr-un moment si ai vrea sa distrugi zidurile din jurul tau, unul cate unul, unul dupa altul, consecutiv si fara exceptie.

Este o idee. O idee ce ti insinueaza in vene si pe care nu o vei pierde decat daca te pierzi pe tine insuti, daca iti pierzi propriul sens. Un cheag greoi care iti urca prin venele prea subtiri, de la talpi in sus si striga “Elibereaza-ma. Elibereaza-te. Fugi.”

Acest bizar sindrom, ramas din instincte uitate, are si un antidot. Fuga. Daca deschizi fereastra si maini invizibile ale unei adieri din alta lume te trag catre orizonturi noi, lasa-te purtat pe aripile lor. Fugi de plictiseala. Fugi de riduri. Fugi de cel cu care nu te identifici, fugi catre tine. Recontruieste-te, creeaza-ti noi contexte si nu te lasa definit de cele desenate de altii pentru tine. Rupe-ti lanturile de catifea cu care te-ai obisnuit sa iti mangai incheieturile, deschide ochii si infrunta-ti colivia… Cheia e la tine, in buzunarul stang, din dreptul inimii. Mereu a fost acolo.

Vantul esti tu, soarele e al tau, lumea de dincolo de curcubeu exista. Tu esti aici si ea acolo. Ce mai astepti? Aripi nepurtate asteapta sa franga nori…

Advertisements

Posted on August 25, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: